Wat is het nut van een warmtekussen?

Niet iedereen kent het en zeker niet iedereen heeft er een, maar een warmtekussen is een weldaad voor vermoeide en/of pijnlijke spieren. Vooral voor mensen die geen ligbad hebben is een warmtekussen een goede manier om toch pijnlijk vermoeide spieren te helpen. Door de warmte zetten de bloedvaten wat uit en het bloed stroomt beter door. Daardoor worden de afvalstoffen uit de spieren beter en sneller afgevoerd, waardoor de spieren zich sneller zullen herstellen. Ook wordt de nodige zuurstof beter naar de spieren vervoerd. Je zult er vaak niet direct de pijn mee kunnen bestrijden, maar de warmte voelt weldadig aan en de volgende dag merk je het resultaat daarvan.

 

Verschillende soorten warmtekussens

Je ziet ze regelmatig in de winkels liggen. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en van diverse makelij. Er zijn ook aanbiedingen genoeg. De prijs van een warmtekussen kan variëren, maar meestal ligt die tussen de 20 en de 50 euro. Reden genoeg om naar een aanbieding uit te zien.

 

Voordeel van constante warmte voor het lichaam

Het elektrische kussen heeft als voordeel dat het niet langzaam afkoelt, maar een constante warmte afgeeft. Een kussen van kersen- of druivenpitten is in de magnetron op te warmen, maar geeft de warmte ook weer langzaam af. Een dergelijk kussen is prima om verwarmd mee naar bed te nemen als je koude voeten hebt, maar ook geschikt om pijnlijke en oververmoeide spieren een toevoer van warmte te bieden.

Goed voor rug, nek en schouders

Het warmtekussen is goed te gebruiken bij spanningen in de spieren en bij pijnen in de rug, de nek en de schouders. Wie regelmatig migraine heeft en zich met een warme douche goed kan helpen, kan ook baat hebben bij gebruik van het warmtekussen. Verbetert de pijn niet, of heb je vaak op dezelfde plaatsen pijn, laat er dan een arts naar kijken, want dan kan er ook iets anders aan de hand zijn.

Een weldaad voor vermoeide spieren

Je kunt het warmtekussen ook gebruiken om heerlijk te ontspannen na een vermoeiende, drukke dag. Ga er tegenaan zitten of leg het onder je rug en je voelt al snel de weldadige warmte door het lichaam stromen. Je merkt vanzelf dat de spieren zich door de warmte ontspannen.

Bij een fikse verkoudheid

Het warmtekussen kan bij een fikse verkoudheid helpen om het slijm in de longen los te maken. Door de extra warmte wordt het slijm zachter en laat het gemakkelijker los. Meestal merk je er tijdens het verwarmen niets van, maar wel de volgende ochtend, omdat je het slijm dan wat gemakkelijker kunt ophoesten. Ga daarvoor ’s avonds met je bovenrug op het warmtekussen liggen. Zorg voor goede kleding en laat de verwarmde plek niet te snel afkoelen.

Misselijk, niet goed werkende maag, en dergelijke

Bij misselijkheid, griep, last van een middenrifbreuk en dergelijke mankementen kan een warmtekussen helpen om er tijdelijk minder last van te hebben. Zolang er geen koorts bij komt, zal de warmte je goed doen en de diverse spieren rond maag en darmen tot rust brengen.

Bij koorts geen warmtekussen gebruiken

Bij koorts is het echter beter om het warmtekussen niet te gebruiken, want de warmte stuwt in dat geval natuurlijk de temperatuur van het lichaam op. Heb je geen koorts, dan brengt het warmtekussen op de buik de maag en de ingewanden tot rust en ontspant tevens alle spieren in die buurt.

Sportblessures

Bij sportblessures wordt het warmtekussen regelmatig gebruikt. Het kan pijn verminderend werken bij overzette spieren, scheurtjes, enzovoort. het mag alleen niet meteen gebruikt worden bij verstuikingen, want dat zorgt voor een grotere bloeduitstorting. na een paar dagen is dat gevaar echter geweken.

Niet gebruiken bij ontstekingen en wonden

Gebruik het warmtekussen niet bij ontstekingen. Een ontsteking kan daardoor zelfs erger worden. Of iets ontstoken is zie je vaak aan de roodheid van de huid erboven en de extra warmte die daarvan afstraalt. Ook bij verstuikingen, kneuzingen en zwellingen is het niet verstandig om daar het warmtekussen bij te gebruiken. Daarnaast is het bij eczeem, hartklachten en tumoren niet verstandig om het warmtekussen te gebruiken.


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10:00 uur tot 24:00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:00 uur tot 22:00 uur.