Rugklachten, hoe kom je er vanaf?

Rugklachten kunnen ontzettend veel verschillende oorzaken hebben. Maar wat kun je eraan doen? Bij aanhoudende rugklachten is het natuurlijk het beste om een arts te raadplegen. Verdwijnt de pijn niet? Probeer dan de volgende manieren uit om de klachten te verminderen.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut kan je een helpende hand bieden bij de rugklachten. Het is daarom ook logisch dat de dokter je hoogstwaarschijnlijk naar de fysiotherapeut zult sturen. Bij fysiotherapie worden de klachten eerst goed onder de loep genomen en vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld.

Smeerwortel

Uit onderzoek blijkt dat 95 procent van de mensen die een zalf met smeerwortel gebruikten, minder last hadden van hun rug. Het proberen waard!

Watertherapie

Therapie in het water. In plaats van het gebruiken van gewichten, wordt het water gebruikt als gewicht.

Alexander techniek

De Alexander techniek is een techniek waardoor je een geschikte houding aanneemt om de spanning aan de spieren te verminderen. Deze techniek is een bewegingsleer over het hervinden van je natuurlijke balans en coördinatie.

Het verminderen van stress

Stress is een veelvoorkomende oorzaak van rugpijn. Stress verminderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Meditatie en yoga zijn manieren om de stress te verminderen. Onderzoek toont aan dat mensen die drie maanden lang één keer per weer een yogales volgen meer verbetering zien dan mensen die behandeld worden met fysiotherapie of medicijnen. Tijdens de yogales wordt er vaak gemediteerd. De rugklachten kunnen hierdoor verminderd worden. Omdat zoals eerdergenoemd, stress vaak een oorzaak is van de rugklachten, is het belangrijk om mentale rust te vinden. Het mediteren kan hierbij helpen.

Praat therapie

Mensen met rugklachten die één keer in de week en zes weken lang, cognitieve gedragstherapie ondergaan, hebben minder last na de behandelingen. Praten over je rugklachten met een therapeut kunnen namelijk een opgelucht gevoel geven. Ook door het praten over je problemen kan de stress verminderen, wat de spieren meer laat ontspannen.

Krachttraining

De rugklachten kunnen ontstaan door rugspieren die niet sterk genoeg zijn. De sportschool in gaan en vragen om hulp aan een instructeur is een oplossing!

Massage

Massages verlichten de pijn in de rug. Het is effectief en uit onderzoek blijkt dat mensen die tien weken lang wekelijks werden gemasseerd minder rugpijn hadden dan anderen die niet wekelijks een massage kregen. Een afspraak maken voor een massage is dus het proberen waard!

 


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10.00 uur tot 24.00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:30 uur tot 22:30 uur.