Koninklijke Visio enthousiast over samenwerking met QoQo Massage

 

 

 

Rotterdam, 15 juli 2014 - Onlangs ging Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, een samenwerking aan met QoQo Massage in Rotterdam. De massagesalon wil voor elke vestiging minimaal een masseur met een visuele beperking aannemen.
De eerste kandidaat vonden ze via Visio. Het expertisecentrum is blij met het initiatief van deze werkgever om slechtziende en blinde mensen aan een baan te helpen. Het sluit aan op de missie van de re-integratie-dienstverlening Visio Zicht op Werk: zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking duurzaam aan het werk helpen en/of houden.

 

In China zijn de beste masseurs blind volgens Coco, de Chinese vrouw van Robert Reijnders, mede-eigenaar van QoQo Massage. Voor de massagesalon die ze samen openden in Rotterdam zochten ze daarom iemand met een visuele beperking én affiniteit met massage. De slechtziende Wierinder Biharie volgde via Visio al eens een achtdaagse massagecursus. Hij was de eerste die enthousiast reageerde op de vraag of hij wilde solliciteren. Onlangs ging hij er aan de slag. QoQo opent de komende jaren meerdere vestigingen in Nederland. En voor elke vestiging zoeken ze minimaal een masseur met een visuele beperking. Reinders licht toe: “Slechtziende en blinde masseurs voelen beter wat het lichaam vertelt.”

 

Deskundig advies op en rond de werkplek

Een jobcoach van Visio ondersteunt Wierinder en QoQo in de dagelijkse praktijk. Zo adviseert hij over de toegankelijkheid van de werkplek, over het afleggen van het woon-werktraject met het openbaar vervoer en in dit specifieke geval ook over het zelfstandig afrekenen met een pinautomaat. De kosten van deze begeleiding komen voor rekening van UWV.

 

Visio Zicht op Werk begeleidt mensen met een visuele beperking naar werk en op het werk. Samen met werkgevers die openstaan voor mensen met een visuele beperking, zoals QoQo, kijkt Visio ook graag naar mogelijkheden die er zijn binnen hun bedrijf. De meeste obstakels zijn op te lossen met hulpmiddelen, aanpassingen aan de werkplek of gerichte trainingen. “We hopen dat het initiatief van QoQo meerdere werkgevers inspireert om mensen met een visuele beperking aan te nemen”, aldus Hans Ritmeester, manager Visio Zicht op Werk. “Het gehele verhaal van Wierinder en QoQo staat overigens op www.visio.org/werken/werkgever.”

 

Over QoQo Massage Rotterdam

Als professioneel wellness center in Rotterdam, combineert QoQo Massage de traditionele Chinese therapieën met het moderne westerse concept van een gezonde en duurzame levensstijl. Het professionele team helpt niet alleen bij het verbeteren van de fysieke conditie van de bezoekers, maar ook van hun mentale staat. De missie is om binnen vijf jaar uit te groeien tot een duurzame, bekende naam in masserend Nederland.

 

Over Koninklijke Visio

Bij Koninklijke Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie is te vinden op www.visio.org. Voor informatie over Visio Zicht op Werk kunt u kijken op www.visiozichtopwerk.org.

 


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10.00 uur tot 24.00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:30 uur tot 22:30 uur.