De positieve effecten van massages en aanraking!

 

In de westerse maatschappij worden wij te weinig aangeraakt. Dit kan leiden tot meer stress, piekeren en vervelende gevoelens. Aanraking met aandacht biedt veel fysieke en emotionele voordelen. Tijdens een aanraking met respect en aandacht, maakt je lichaam de hormoonachtige stof oxytocine aan. Deze stof vergroot het gevoel van tevredenheid en verbinding. Steeds meer mensen staan er bij stil hoe belangrijk aanraking is en dat het essentieel is voor ontspanning en om je goed te blijven voelen.

 

De positieve effecten en de waarde van het aanraken begint al bij de geboorte. Voor baby’s is dit zelfs van levensbelang. Onderzoek toont aan dat aanraking voor een baby net zo belangrijk is als voeding. Uit onderzoek is ook gebleken dat baby’s die liefdevol worden aangeraakt, zich sneller ontwikkelen. Zij maken makkelijker contact en vertonen minder agressief gedrag op latere leeftijd. QoQo Massage is zich bewust van deze effecten en biedt daarom ook massages aan voor baby’s. Dit helpt de baby om te ontspannen, beter te slapen en het verbetert de stoelgang.

 

Aanraking en massages is dus goed voor iedereen. Hier staan 5 belangrijke effecten van een massage op een rij:

 

1. Het werk pijnstillend.

Spanning zit vaak in de nek, de schouders en in het hoofd. Massages die gericht zijn op deze plekken, bestrijden de bron van de pijn.

 

2. Het verlicht angst en depressie.

Een massage zorgt voor een diepe ontspanning. Wanneer de massage met volle aandacht wordt gegeven, geeft dit een gevoel van veiligheid. Een massage verlaagt het stresshormoon cortisol. De bloeddruk verlaagt hierdoor en dit zorgt voor een ontspannen gevoel. Daarnaast zorgen massages voor een blij gevoel.

 

3. Het zorgt voor een betere doorbloeding.

Een massage zorgt voor een betere doorbloeding, hierdoor worden afvalstoffen makkelijk afgevoerd. Het gevolg hiervan is dat de stofwisseling in de organen en spieren verbetert.

 

4. Het zorgt voor een betere slaap.

Een massage verbetert de slaap en de ontspanning. Dit komt door het bevorderen van de deltagolven in het brein, die zorgen voor een diepe slaap. Het is dan ook niet gek dat sommigen in slaap vallen tijdens de massage!

 

5. Het versterkt je immuunsysteem.

Massages stimuleren de aanmaak van witte bloedcellen. De witte bloedcellen zorgen ervoor dat het lichaam zich eerder kan ontdoen van ziekteverwekkers.

 

Massages zijn heerlijk om te ontspannen. De gedachten dat het mentaal en lichamelijk voor zoveel goeds zorgt maakt het nog fijner. Aanraking is belangrijk in ons drukke bestaan. Gun jezelf een boost door een massage te nemen!

 

 


vorige pagina

Pers

''Happy end voor een massagesalon'' NRC.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''Blij de deur uit zonder happy ending in Rotterdam'' AD.nl

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

''De weldaad van traditionele Chinese massage'' Bossche Omroep

Lees hier het volledige artikel.

Klik HIER »

 

Cadeaubon

Koop hier uw cadeaubonWilt u iemand verrassen? QoQo Massage heeft ook cadeaubonnen. De prijs kunt u zelf invullen.
Klik HIER »

Maak een afspraak bij een van onze vestigingen
Openingstijden: 7 dagen per week van 10.00 uur tot 24.00 uur!
Klantenservice: 7 dagen per week van 09:30 uur tot 22:30 uur.